Deser z wiśniami i granolą 400 kcal (wege)
Liofilizowany deser - mus z wiśniami i granolą. Danie wegetariańskie.
Wartość kaloryczna: 400 kcal. Waga 97 gramów. Okres przydatności do spożycia - siedem lat.
Alergeny: mleko, owies.
Produkty powiązane
Liofilizowana żywność to doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib. Niezastąpione na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje dużo miejsca w plecaku. Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, liofilizowane dania przydadzą się też na zwykłych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Skondensowane, smaczne, w dużym wyborze, dostosowane do diet (np. wegetariańskiej). Łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda – i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Miłe zakończenie obiadu albo szybka przekąska - mus z wiśniami i granolą.
Instrukcja przygotowania: Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej 145 ml zimnej wody do opakowania (do linii E). Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania.
Skład: cukier, mleko, granola (owies, cukier, olej rzepakowy, miód -17%), kakao w proszku, zagęszczacz: skrobia modyfikowana, spulchniacz: wodorwęglan sodu.
Porcja 97 gramów:
Kaloryczność: 400 kcal
Tłuszcz: 9.5 g
W tym nasycone: 4.6 g
Węglowodany: 63 g
W tym cukry: 42 g
Błonnik: 6 g
Białko: 13 g
Sól: 0.8 g
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której duma to żywność liofilizowana. Powstała w 1964 r. i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Dzięki temu smak ich posiłków korzystnie wyróżnia się z oferty na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki. Dzięki temu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność w odniesieniu do suchej masy. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat ma w ofercie smaczne dania na śniadanie, na obiad oraz desery.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Jak się chwilę porozmawia z osobami, które dużo chodzą po górach, to część z nich na myśl o liofach się wzdryga i patrzy z obrzydzeniem, bo rzeczywiście niektóre marki nie przodują w wyjątkowych smakach i jedzenie nie staje się wtedy przyjemnością i chwilą relaksu, a koniecznością ….
Summit to eat wyróżnia to, że jest to posiłek ugotowany tradycyjnie i dopiero potem poddany liofilizacji (konkurencja często liofilizuje oddzielnie produkty, a potem je miesza). Co więcej, składniki z których są robione posiłki STE są w pełni naturalne. Wyjątkiem jest jajecznica – z tego, co udało mi się dowiedzieć, jest ona robiona podobnie jak w restauracjach - z półgotowych produktów, reszta dań jest przygotowywana normalnie, jak „domowy obiadzik”. Co więcej, muszę się przyznać, że ostatnio Żona zrobiła kolację z krewetkami na mleczku kokosowym…- było bardzo dobre, ale zjadłem tylko trochę i wybrałem liofa – tzn. mój ulubiony mus czekoladowy… :P No nie będę opisywał miny Żony...
Liofy w moim wypadku to jedzenie nie tylko na wypad w góry, czy pod namiot, ale także jako posiłek „na czarną godzinę”, który mam w samochodzie i jak np. zapomnę obiadu, a w pracy mam urwanie głowy to zawsze mogę szybko skorzystać z takiego gotowego dania i nie mieć wyrzutów sumienia, że jem jakiś fast food.
Polecam markę STE tym, którzy szukają dobrej jakości i smacznych liofów o dużej kaloryczności. A tym, którzy nigdy nie próbowali rekomenduję spróbowanie, szczególnie musu czekoladowego – to oczywiście wersja dla lubiących słodkie :P