Spaghetti Bolognese 578 kcal/1003 kcal
Liofilizowane spaghetti bolognese. Wartość kaloryczna: 578 kcal. Waga: 130 gramów. Duża porcja: 1003 kcal, waga: 217 gramów. Okres przydatności do spożycia: 7 lat. Alergeny: pszenica.
Produkty powiązane
Spaghetti bolognese Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Spaghetti bolognese to danie wykonane z soczystej i delikatnej mielonej wołowiny gotowanej w pysznym włoskim sosie pomidorowo-ziołowym z dodatkiem makaronu.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (130 g) i duża (217 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: makaron pszenny (30%), krojone pomidory, puree pomidorowe, mielona, gotowana wołowina (12%), bulion wołowy (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt z drożdży, cebula w proszku, olej słonecznikowy, tłuszcz wołowy,), olej rzepakowy, czosnek, oregano, bazylia, sól.
Porcja pojedyncza 130 g | Porcja duża 217 g | |
Kaloryczność | 578 kcal | 1003 kcal |
Tłuszcz | 37.8 g | 58 g |
W tym nasycone | 5.2 g | 12 g |
Węglowodany | 69.4 g | 78 g |
W tym cukry | 17.5 g | 18 g |
Błonnik | 9.8 g | 15 g |
Białko | 26.1 g | 49 g |
Sól | 2.2 g | 4.6 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Bardzo smaczne, pełny wyrazisty smak, dobra konsystencja, dobrze przyprawione, nie czuć sztucznego smaku. Liofilizaty z Summit to Eat, to najsmaczniejsze liofy jakich używałem. Dodatkową zaletą jest opakowanie. Niby banał, ale jednak skala w środku opakowania lepiej się sprawdza niż na zewnątrz, poza tym opakowanie po zalaniu wodą na dnie posiada nieckę kulistą i dzięki temu rozwiązaniu w "rogach" na dole nie pozostają nierozmieszane przyprawy. Polecam.
Spaghetti smaczne, dobrze doprawione. Nie jest to może moje ulubione danie, ale na pewno jedno z lepszych "gotowych" spaghetti jakie jadłam.