Makaron z serem 603 kcal/1007 kcal (wege)
Liofilizowany makaron z sosem z trzech rodzajów sera. Danie wegetariańskie. Wartość kaloryczna: 603 kcal. Waga: 118 gramów. Duża porcja: 1007 kcal, waga: 197 gramów. Okres przydatności do spożycia: 7 lat. Alergeny: mleko, pszenica.
Produkty powiązane
Makaron z sosem z trzech rodzajów sera Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian), który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Sos do makaronu o kremowej konsystencji wykonany jest trzech rodzajów sera – Red Leicester, Cheddar i Mozzarella.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (118 g) i duża (197 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
.
Skład: makaron pszenny (34%), sos serowy (66%) (pełne mleko, śmietanka, cebula, ser Red Leicester, ser Cheddar, ser Mozzarella), olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz.
Porcja pojedyncza 118 g | Porcja duża 197 g | |
Kaloryczność | 603 kcal | 1007 kcal |
Tłuszcz | 35 g | 58 g |
W tym nasycone | 17 g | 28 g |
Węglowodany | 46 g | 76 g |
W tym cukry | 6.6 g | 11 g |
Błonnik | 4.1 g | 6.8 g |
Białko | 25 g | 42 g |
Sól | 2.3 g | 3.9 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.