Warzywa chipotle chilli z ryżem 628 kcal/1003 kcal (wege, bezglutenowe)
Liofilizowane danie warzywne chipotle chilli z ryżem. Danie wegetariańskie i bezglutenowe.
Wartość kaloryczna: 628 kcal. Waga: 136 gramów. Duża porcja: 1003 kcal, waga: 217 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: brak.
Produkty powiązane
Warzywa chipotle chilli z ryżem Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian), który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Warzywa chipotle chilli z ryżem to tradycyjne danie pochodzące z Meksyku, serwowane przez firmę Summit to Eat w wersji wegetariańskiej. Wykonane jest z papryki, kalafiora, fasoli i cebuli z dodatkiem ciemnej czekolady, która zapewnia głębszy smak. Nie zawiera glutenu.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (136 g) i duża (217 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: ryż długoziarnisty (19%), czerwona fasola Red Kidney (10%), kalafior (10%), mielona, kolorowa, słodka papryka (10%), rozdrobnione pomidory (13%), cebula, puree pomidorowe, olej rzepakowy, gorzka czekolada (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator, zapach waniliowy), sos Chipotle Chilli (papryka Chipotle, cukier, ocet winny, sól), mąka kukurydziana, sól.
Porcja pojedyncza 136 g | Porcja duża 217 g | |
Kaloryczność | 628 kcal | 1003 kcal |
Tłuszcz | 30 g | 49 g |
W tym nasycone | 4.2 g | 6.7 g |
Węglowodany | 64 g | 102 g |
W tym cukry | 21 g | 33 g |
Błonnik | 17 g | 30 g |
Białko | 15 g | 24 g |
Sól | 1.6 g | 2.5 |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.