Smażony kurczak z ryżem 603 kcal/1006 kcal
Liofilizowany smażony kurczak z ryżem.
Wartość kaloryczna pojedynczej porcji: 603 kcal. Waga: 121 gramów. Duża porcja: 1006 kcal, waga: 202 gramy.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: pszenica, jajka, soja.
Produkty powiązane
Smażony kurczak z ryżem Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Smażony kurczak z ryżem to danie wykonane z soczystych kawałków kurczaka, kukurydzy, papryki, fasolki szparagowej i cebuli z jajkiem, z dodatkiem ryżu i bajecznie bogatego sosu teriyaki.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (121 g) i duża (202 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: ryż długoziarnisty (30%), gotowany kurczak (11%), cebula (11%), czerwona papryka (7%), zielona fasolka szparagowa (7%), kukurydza (7%), olej rzepakowy, kawałki omleta (4%), czosnek, sos Teryaki (sos sojowy (woda, sól, niemodyfikowana soja, prażona pszenica, cukier), cukier, ocet spirytusowy, imbir, sól, czosnek, skrobia modyfikowana), sól, biały pieprz.
Porcja pojedyncza 121 g | Porcja duża 202 g | |
Kaloryczność | 603 kcal | 1006 kcal |
Tłuszcz | 30 g | 50 g |
W tym nasycone | 3.3 g | 5.5 g |
Węglowodany | 54 g | 90 g |
W tym cukry | 7.2 g | 12 g |
Błonnik | 7.5 g | 12 g |
Białko | 25 g | 42 g |
Sól | 2.4 g | 4.1 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Danie smaczne, ale najlepiej wlać mniej wody, niż zaleca producent. W moim przypadku wyszło dość wodniste (jak zupa) i straciło przez to smak.