Cassoulet fasolowy 601 kcal/1001 kcal (wegańskie, bezglutenowe)
Liofilizowane danie Cassoulet z pięciu rodzajów fasoli i warzyw. Danie wegańskie i bezglutenowe.
Wartość kaloryczna: 601 kcal. Waga: 102 gramy. Duża porcja: 1001 kcal, waga: 170 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat
Alergeny: brak
Produkty powiązane
Cassoulet fasolowy Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian i wegan), który zaspokoi głód w każdej podróży.
Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca.
Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Cassoulet fasolowy to tradycyjne danie pochodzące z południowej Francji, serwowane przez firmę Summit to Eat w wersji wegańskiej. Wykonane jest z pięciu rodzajów fasoli i warzyw w smacznym sosie czosnkowo-ziołowym. Nie zawiera glutenu.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (102 g) i duża (170 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: pięć rodzajów fasoli (czerwona, biała, półksiężycowata, żurawinowa – borlotti, ciecierzyca), krojona marchewka, zielony groszek, krojona cebula, olej rzepakowy, pomidory puree, czosnek, oregano, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz.
Porcja pojedyncza 102 g | Porcja duża 170 g | |
Kaloryczność | 601 kcal | 1001 kcal |
Tłuszcz | 50 g | 83 g |
W tym nasycone | 3.1 g | 5.1 g |
Węglowodany | 13 g | 21 g |
W tym cukry | 5.1 g | 8.5 g |
Błonnik | 19 g | 31 g |
Białko | 14 g | 23 g |
Sól | 2 g | 3.4 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Spróbowałem i polecam. Pierwszy raz jadłem i się nie zawiodłem