Fajita z kurczaka z ryżem 604 kcal/1005 kcal (bezglutenowe)
Liofilizowana fajita z kurczaka z ryżem. Danie bezglutenowe.
Wartość kaloryczna: 604 kcal. Waga: 128 gramów. Duża porcja: 1005 kcal, waga 213 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: brak.
Produkty powiązane
Fajita z kurczaka z ryżem Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Fajita z kurczaka z ryżem to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Wykonane jest z delikatnych kawałków kurczaka w ostrym sosie fajita z dużą ilością czosnku, kminku i papryki, z dodatkiem puszystego ryżu. Nie zawiera glutenu.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (128 g) i duża (213 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: ryż długoziarnisty (26%), gotowany kurczak (11%), krojone pomidory, cebula, czerwona papryka, kukurydza, olej rzepakowy, sos Fajita (3%) (cebula w proszku, olej słonecznikowy, sok cytrynowy, cukier, czosnek, papryka, sól, kminek, chilli w proszku), czerwona fasola, mąka kukurydziana, sól.
Porcja pojedyncza 128 g | Porcja duża 213 g | |
Kaloryczność | 604 kcal | 1005 kcal |
Tłuszcz | 28 g | 46 g |
W tym nasycone | 2.4 g | 4 g |
Węglowodany | 57 g | 95 g |
W tym cukry | 8.5 g | 14 g |
Błonnik | 8.7 g | 14 g |
Białko | 28 g | 47 g |
Sól | 1 g | 1.7 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Bardzo dobre. Dla zwolenników kuchni orientalnej, mocno przyprawione. polecam