Fajita z kurczaka z ryżem
Fajita z kurczaka z ryżem Fajita z kurczaka z ryżem
Fajita z kurczaka z ryżem

Fajita z kurczaka z ryżem 604 kcal/1005 kcal (bezglutenowe)

Liofilizowana fajita z kurczaka z ryżem. Danie bezglutenowe. 
Wartość kaloryczna: 604 kcal. Waga 128 gramów. Duża porcja 1005 kcal, waga 213 g. 

Okres przydatności do spożycia - siedem lat. 

Alergeny: brak. 

Więcej szczegółów

Obniżka!
Nowy produkt
Limited special offer

24,29 zł

26,99 zł

-10%

 
Więcej informacji

Liofilizowana żywność to doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib. Niezastąpione na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje dużo miejsca w plecaku. Sprawdzone w ekstremalnych warunkach, liofilizowane dania przydadzą się też na zwykłych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Skondensowane, smaczne, w dużym wyborze, dostosowane do diet (np. wegetariańskiej). Łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda – i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).

Pełnowartościowy obiad - fajita z kurczaka z ryżem. 

Instrukcja przygotowania: Otwórz opakowanie rozdzierając w miejscu oznaczonym. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii). Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku, podawaj z opakowania. Uwaga - ostrożnie zlej nadmiarową wodę. 

Skład: ryż długoziarnisty (26%), gotowany kurczak (11%), krojone pomidory, cebula, czerwona papryka, kukurydza, olej rzepakowy, sos Fajita (3%) (cebula w proszku, olej słonecznikowy, sok cytrynowy, cukier, czosnek, papryka, sól, kminek, chilli w proszku), czerwona fasola, mąka kukurydziana, sól. 

Porcja pojedyncza 128 g Porcja duża 213 g
Kaloryczność 604 kcal 1005 kcal
Tłuszcz 28 g 46 g
W tym nasycone 2.4 g 4 g
Węglowodany 57 g 95 g
W tym cukry 8.5 g 14 g
Błonnik 8.7 g 14 g
Białko 28 g 47 g
Sól 1 g 1.7 g

Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której duma to żywność liofilizowana. Powstała w 1964 r. i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Dzięki temu smak ich posiłków korzystnie wyróżnia się z oferty na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki. Dzięki temu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.

Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność w odniesieniu do suchej masy. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat ma w ofercie smaczne dania na śniadanie, na obiad oraz desery.

Ocena:
0 1 2 3 4
0/5
z 0 Opinie
Filtruj:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

No products

To be determined Dostawa
0,00 zł Razem

Przejdź do kasy