Fajita z kurczaka z ryżem 604 kcal/1005 kcal (bezglutenowe)
Liofilizowana fajita z kurczaka z ryżem. Danie bezglutenowe.
Wartość kaloryczna: 604 kcal. Waga: 128 gramów. Duża porcja: 1005 kcal, waga 213 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: brak.
Produkty powiązane
Fajita z kurczaka z ryżem Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Fajita z kurczaka z ryżem to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Wykonane jest z delikatnych kawałków kurczaka w ostrym sosie fajita z dużą ilością czosnku, kminku i papryki, z dodatkiem puszystego ryżu. Nie zawiera glutenu.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (128 g) i duża (213 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: ryż długoziarnisty (26%), gotowany kurczak (11%), krojone pomidory, cebula, czerwona papryka, kukurydza, olej rzepakowy, sos Fajita (3%) (cebula w proszku, olej słonecznikowy, sok cytrynowy, cukier, czosnek, papryka, sól, kminek, chilli w proszku), czerwona fasola, mąka kukurydziana, sól.
Porcja pojedyncza 128 g | Porcja duża 213 g | |
Kaloryczność | 604 kcal | 1005 kcal |
Tłuszcz | 28 g | 46 g |
W tym nasycone | 2.4 g | 4 g |
Węglowodany | 57 g | 95 g |
W tym cukry | 8.5 g | 14 g |
Błonnik | 8.7 g | 14 g |
Białko | 28 g | 47 g |
Sól | 1 g | 1.7 g |
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.
Paker sp. z o.o. nie prowadzi weryfikacji czy opinie publikowane na stronie sklepu opinie pochodzą od klientów, którzy dokonali zakupu lub używali konkretnego produktu.
Bardzo dobre. Dla zwolenników kuchni orientalnej, mocno przyprawione. polecam
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Informacja o podmiotach odpowiedzialnych
- Importer European Freeze Dry ApS; Summit To Eat;
Karlebyvej 81 , Kirke Hyllinge Denmark, DK-4070,
E-mail: sales@europeanfreezedry.com